Allt du behöver veta inför din kurs för att ta yrkeskompetensbevis (YKB)

Antalet trafikolyckor som leder till allvarliga skador har alltid varit hög de flesta länder. Detta har bidragit till att de flesta länder blivit mycket mer fokuserade på att skapa åtgärder för att hålla trafiksäkerheten till ett maximum. I Storbritannien till exempel är yrkesförare skyldiga att utföra YKB utbildning var 5 år för att hjälpa dem att hålla sig uppdaterade med det senaste, samtidigt som det fungerar som en repetition för de viktiga lärdomar som de flesta förare måste hålla i åtanke för att kunna korrekt tillämpa dem.

YKB står för yrkeskompetensbevis och syftar till att bidra till den kompetens, kunskap och samlade resultatet som yrkesförare som tillhandahåller bussar eller lastbilar i tjänsten behöver. Här är några av de viktigaste fakta du behöver veta om YKB utbildningar.

• Det krävs en 140 timmars YKB utbildning om du är över 21 år och 280 timmar om du är över.

• Ditt YKB-certifikat måste förnyas vart 5 år.

• Chaufförer med busskort måste gå klart sin YKB utbildning på 30 timmar innan år 2015.

Tyvärr ser dock en del förare som något besvärlig eller onödigt med en yrkeskompetensbevis (YKB) med det finns flertalet obestridliga fördelar som de kan åstadkomma när de får denna certifiering. Den svenska regeringen visar att den största fördelen med denna utbildning är att eftersom deras vägar i allmänhet fylls med allt fler yrkesförare är det extra viktigt att göra åtgärder för att hålla nere det antal olyckor som kan uppkomma genom av olika sorter yrkesförare. 

Dessutom, finns det många andra fördelar som du kan få med yrkeskometensbevisutbildning. Bland annat eftersom utbildningen skall omfatta betydelsen av vissa körtekniker, kommer kursen omfatta tekniker för att öka körsträckorna så mycket som möjligt vilket i sint tur leder till förbättrad bränsleeffektivitet och minskade kostnader för bränsle och slitage på fordonen.